Tuesday, Jun 2, 2020 | Post by Florentina Tatoiu | 0 comment(s)

Bucatar-sef: Cum ajungi maestru in arta gatitului

Esti pasionat de gatit, iar visul tau este sa ajungi bucatar-sef intr-un restaurant cu stele Michelin? Daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa stii ca un bucatar-sef dintr-un restaurant recunoscut in toata lumea nu trebuie doar sa gateasca dumnezeieste, ci si sa creeze meniuri de la zero, sa-si coordoneze perfect personalul, sa negocieze cu furnizorii si sa discute cu clientii.



In cazul in care ceea ce am scris anterior despre indatoririle unui bucatar-sef nu te sperie, afla, mai jos, ce trebuie sa faci astfel incat sa ajungi maestru in arta gatitului.

Invata lucrurile de baza

Cunoasterea activitatilor si notiunilor de baza este obligatorie in orice domeniu, nu doar in gastronomie. Prin urmare, daca vrei ca visul sa ti se indeplineasca, este nevoie sa pornesti cu bazele teoretice si practice ale gastronomiei.

Ce intra la "teorie"? Informatii despre fructe/legume/carne, retete simple, denumirile si modul de utilizare al anumitor ustensile de bucatarie.

In ceea ce priveste partea practica, oricine isi propune sa ajunga, mai devreme sau mai tarziu, bucatar-sef ar fi bine sa stie cum se spala, cum se curata si cum se taie corect ceapa, de exemplu.

De asemenea, in abecedarul tau practic din bucatarie ar trebui sa se regaseasca si pregatirea anumitor retete simple, cum ar fi clatitele, omletele, cartofiu prajiti sau ciorba de legume.

Ca sa deprinzi lucrurile teoretice si practice din bucatarie, ai la indemana doua variante: sa inveti si sa exersezi de unul singur sau sa urmezi un curs de bucatarie pentru incepatori.

Daca optezi pentru prima varianta, este foarte important sa-ti stabilesti, foarte clar, un program saptamanal, pe care sa-l respecti, neaparat. In situatia in care mergi pe a doua varianta, documenteaza-te foarte bine inainte sa alegi un curs sau un altul.

 
Vezi mai mult: http://www.ziare.com

Leave Your Comment