Monday, Apr 22, 2019 | Post by Florentina Tatoiu | 0 comment(s)

Spectacol de Gală la malul mării!

 

Se apropie mini-vacanta de 1 Mai, iar pe litoral se anunta seria evenimentelor cu fast si bun gust, teme cultural-artistice de valoare si solisti de talie internationala. Unul dintre cele mai asteptate evenimente de la malul marii, marea sarbatoare a 'Zilei limbii tatare', celebrata cu invitati de onoare din Crimeea, in cadrul unui spectacol de gala.

 

 

Limba materna inseamna, indiscutabil, un mod consistent de a asigura continuitatea, inclusiv in domeniul creatiei. In zilele de 3 si 4 mai, se anunta marea sarbatoare a limbii tatare, cu un spectacol de gala la Centrul Cultural 'Jean Constantin', (fostul Cinema Republica din Constanta), si o petrecere de neuitat la restaurantul Kadyr House din Valu lui Traian.

Meniul cu preparate traditionale, retetele pregatite de bucatarii casei, muzica si invitatii de onoare din Crimeea, vor face din aceasta sarbatoare, un moment legendar pentru toti cei prezenti pe litoral. Programul artistic va fi sustinut de artisti renumiti din Crimeea. Asiye Saale, Asan Bilalov si Hayat Orkestra sunt artistii care vor excela la acest regal de muzica si dans, organizat de Kadyr House, la malul marii, vineri si sambata, 3 si 4 mai, 2019. 

 

**Program&Detalii&Rezervări: 0727.063.412/0722.337.121 Kadyr House, organizatorul evenimentului.

***facebook: Kadyr House    web: kadyrhouse.ro

 

Istoric:

Ziua de 5 mai 1985 ramane una de referinta, marcand punerea bazei unui alfabet in care s-au publicat din acel moment, revistele in limba tatara din Romania. Initiatorii acestui demers istoric au fost cinci profesori, redactori ai revistei de cultura “Renkler”(Culori). Astfel, 5 mai este ziua in care s-a nascut limba tatara cu caractere dobrogene. In fiecare an, in data de 5 mai, tatarii din Romania sarbatoresc “Ziua limbii tatare”. 
In anul 2010 a fost adoptata Legea nr. 256/2010 privind instituirea “Zilei limbii tatare”. Data de 5 mai a devenit, asadar, in mod oficial, o sarbatoare, promovandu-se, si in acest fel, reperele spirituale ale comunitatii tatare din Romania.

 

 

 

 

3 MAI 2019 - SPECTACOL DE GALA~ Pret bilet: 25 lei (discount pentru copii/grupuri organizate)

4 MAI 2019 - PETRECERE Kadyr House cu invitati de onoare: Asiye Saale, Asan Bilalov si Hayat Orkestra

Pret promotional: 
Pret 100 lei / pers. (bilet si meniu fara alcool) 
Pret 85 lei pentru grupuri de minim 12 persoane

Pret 150 lei / pers. (bilet si meniu cu alcool) 
Pret 130 lei pentru grupuri de minim 12 persoane

Oferta este valabila pentru plata integrala, pana la data de 27 Aprilie inclusiv.

 

Leave Your Comment