Tuesday, Aug 20, 2019 | Post by Florentina Tatoiu | 0 comment(s)

Oamenii de ştiinţă au descoperit substanţa care încetineşte îmbătrânirea

Un produs natural care se găseşte în multe fructe şi legume contribuie la eliminarea celulelor deteriorate din corp, ceea ce îmbunătăţeşte substanţial sănătatea şi durata de viaţă, se arată într-un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Minnesota.

Studiile anterioare publicate la începutul acestui an în revista „Nature Medicine” de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Minnesota, Paul D. Robbins şi Laura J. Niedernhofer şi de cercetătorii clinicii Mayo, James L. Kirkland şi Tamara Tchkonia, au arătat că este posibil să se reducă povara celulelor deteriorate, aşa zisele celule senescente, şi să extindă durata de viaţă şi să îmbunătăţească starea de sănătate, chiar şi atunci când tratamentul a fost iniţiat la vârste foarte înaintate.

Ei au demonstrat acum că tratamentul şoarecilor în vârstă cu produsul natural Fisetin, găsit în multe fructe şi legume, are, de asemenea, efecte pozitive semnificative asupra sănătăţii şi duratei de viaţă, relatează Science Daily

Povara celulelor deteriorate

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, acumulează celule deteriorate. Când celulele ajung la un anumit nivel de deteriorare, acestea trec printr-un proces de îmbătrânire propriu, numit senescenţă celulară. Celulele eliberează, de asemenea, factori inflamatori care transmit sistemului imun să elimine celulele deteriorate.

Sistemul imunitar al unei persoane mai tinere este sănătos şi este capabil să „cureţe” organismul de celulele deteriorate. Dar, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, acestea nu mai sunt eliminate la fel de eficient. Astfel, ele încep să se acumuleze, provoacă inflamaţii şi eliberează enzime care pot degrada ţesutul.

Tratamentul care prelungeşte viaţa

Robbins şi alţi cercetători au descoperit că un produs natural, numit Fisetin, reduce nivelul acestor celule deteriorate în organism. Ei au descoperit că tratarea unor şoareci aflaţi la sfârşitul vieţii cu acest compus a dus la îmbunătăţirea sănătăţii şi a duratei de viaţă.

Vezi mai mult: www.exquis.ro

 

Leave Your Comment