Monday, Nov 12, 2018 | Post by Florentina Tatoiu | 0 comment(s)

Rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată

Nu aveți cum să nu-i cuceriți pe cei dragi cu rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată! O rețetă care nu dă greș niciodată!
250 gr ciocolată neagra, cu peste 75% cacao
250 gr unt cu 82% grăsime
125 g zahăr tos
4 ouă medii
2 linguri făină
1 praf de sare
puțin unt și puțină făină pentru tapetat formele


Tapetăm 4-5 forme de brioșe mai mari cu unt și făină și le dăm la congelator până pregătim compoziția pentru rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată.
Topim la bain marie ciocolata cu untul și zahărul și omogenizăm bine compoziția.
Scoatem vasul cu compoziția de ciocolată din cel cu apă și încorporăm, pe rând, în compoziție, ouăle.
Adăugăm, în ploaie, făina amestecată cu un praf de sare.
Scoatem formele din congelator și umplem 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru lava cake, apoi le dăm din nou la congelator pentru cel puțin 1 oră.
Cu 15 minute înainte, preîncălzim cuptorul la 180 de grade. 
Introducem formele cu compoziția pentru vulcan de ciocolată la cuptor pentru maxim 15 minute, apoi le lăsăm să se tempereze 1-2 minute, după care le putem răsturna pe platouri și servi cu mare poftă.
Sursa: http://cookandplay.a1.ro

Leave Your Comment