Saturday, Jul 20, 2019 | Post by Florentina Tatoiu | 0 comment(s)

Cinci motive pentru care te îngrași chiar și atunci când ai grijă ce mănânci

Esti atent la ce pui în farfurie și ții la silueta ta însă te îngrași chiar și dacă mănânci doar alimente sănătoase? Medicii atrag atenția că la mijloc ar putea fi vorba de probleme de sănătate la care nu te-ai fi gândit.

Disfuncții ale tiroidei

Glanda tiroidă ajută la reglarea metabolismului. Dacă suferi de hipotiroidie, glanda nu secretă suficienți hormoni, ceea ce determină încetinirea metabolismului. Asta înseamnă că vei lua în greutate pe nesimțite, în ciuda dietelor pe care le urmezi. Disfuncțiile tiroidei nu prezintă, la început, semne evidente, de aceea, în cele mai multe cazuri, boala ajunge să fie diagnosticată târziu. De aceea, după vârsta de 40 de ani, un simplu test de sânge îți poate arăta dacă suferi sau nu de hipotiroidie. Terapia de substituție hormonală te ajută să-ți recapeți greutatea normală, potrivit Exquis.ro.

Lipsa odihnei

Cantitatea și calitatea somnului sunt la fel de importante precum hrana. Studiile arată că persoanele care nu reușesc să aibă un somn odihnitor au tendința să consume alimente bogate în grăsimi și zahăr.

Stresul cotidian

Stresul zilnic și anxietatea determină mărirea nivelului de cortizol. Acesta este un hormon cu impact atât asupra stării emoționale, cât și asupra fizicului. Are ca efect creșterea fluxului de sânge și a ritmului cardiac, perturbând astfel odihna și somnul. Somnul insuficient și de proastă calitate duce, pe termen lung, la îngrășare.

Citeste mai mult: /www.exquis.ro

Leave Your Comment