Wednesday, Oct 28, 2020 | Post by CityNights | 0 comment(s)

Premierele săptămânii 29 martie - 4 aprilie 2019

După ce weekend-ul trecut am avut parte de o unică premieră, horror-ul psihologic Us (cronica noastră aici), iată că ritmul cinematografelor revine la normal, cu cinci noi filme lansate pe ecrane. Pare că toate categoriile de public sunt reprezentate pentru că în program avem o producţie Disney pentru întreaga familie, un action, o comedieamericană independentă, film francez multi-premiat, dar şi o premieră care se poate lăuda cu una dintre cele mai lungi şi dificile perioade de producţie din istorie. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Dumbo
Bazată pe lungmetrajul regizat de Walt Disney în 1941, această nouă ecranizare în regia lui Tim Burton spune povestea aceluiaşi elefănţel născut cu urechi supradimensionate. Proprietate a unui circ, micul Dumbo se va împrieteni imediat cu copiii îngrijitorului său (Colin Farrell), iar aceştia vor descoperi că ceea ce credeau a fi marele defect al lui Dumbo este de fapt principalul său atu: elefănţelul îşi poate lua zborul cu urechile sale uriaşe! Deşi mulţi îl consideră o dovadă a dispariţiei orginalităţii la Disney (Dumbo este doar primul din patru remake-uri pregătite de Disney în 2019), povestea şi colorata lume a circului îi vor atrage cu siguranţă pe copii şi părinţi în faţa marelui ecran.

Hotel Mumbai
Acest action inspirat de atentatele teroriste din hotelul Taj Mahal Palace din 2008 a fost lăudat nu doar pentru modul cum construieşte tensiunea, ci şi pentru perspectiva sa asupra ospitalităţii. Povestea este spusă din punctul de vedere al mai multor personaje, iar momentul de cotitură este acela când Arjun (Dev Patel), angajat al hotelului, promite unui cuplu de oaspeţi americani (Armie Hammer, Nazanin Boniadi) că vor fi în siguranţă atunci când ei îşi manifestă îngrijorarea cu privire la un atentat la gara din apropierea hotelului. Doar că teroriştii iau cu asalt hotelul şi iadul se dezlănţuie, iar Arjun se va trezi în dificultate atunci când va dori să-şi ţină promisiunea...

 

The Beach Bum/Regele plajei
Săptămâna aceasta sunt martorii ascensiunii unui regizor şi a decăderii altuia. Primul este Harmony Korine, cunoscut pentru demenţe cinematografice ultra-low budget precum Trash Humpers şi revenit în atenţia publicului mainstream cu surprinzătorul Spring Breakers, selectat în 2012 în competiţia festivalului de la Veneţia. În The Beach Bum Korine face echipă cu oscarizatul Matthew McConaughey, aici în rolul lui Moondog, un individ hedonist care visează să scrie cel mai mare roman american din toate timpurile, doar că abia nimereşte tastele maşinii de scris din cauza excesului de alcool şi droguri. Korine îşi înconjoară starul cu alte nume cunoscute, printre ele Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron, Jimmy Buffett, Martin Lawrence şi Jonah Hill.

En liberté!/În libertate
Franţuzoaica Adèle Haenel îşi pune din nou la bătaie tonele de carismă în această comedie lansată anul trecut în selecţia festivalului de la Cannes. Haenel este Yvonne, o tânără văduvă care are parte de un şoc atunci când află că din cauza soţului ei decedat, comisar de poliţie şi erou local, un nevinovat a făcut opt ani de închisoare. Deţinutul, Antoine (Pio Marmaï), este eliberat din închisoare, iar Yvonne aleargă în ajutorul său, doar că un singur lucru nu e în stare să-l facă, anume să-i şi spună adevărul despre cel ce i-a furat opt ani din viaţă. Cei doi eroi se vor trezi în nenumărate situaţii trăsnite...

The Man Who Killed Don Quixote/Omul care l-a ucis pe Don Quijote
Aflat în producţie timp de aproape 30 de ani, noul film al lui Terry Gilliam oferă publicului suficiente surprize, fără să-l convingă în acelaşi timp că a meritat aşteptarea. Haotic şi imprevizibil, filmul beneficiază de carisma lui Adam Driver, aici în rolul lui Toby, un regizor de reclame revenit pe meleagurile spaniole pentru a regiza o costisitoare reclamă, la zece ani după ce şi-a filmat aici debutul în lungmetraj. Întâlnirea sa providenţială cu un cizmar al locului (Jonathan Pryce), care se crede Don Quijote şi e gata să se ia la bătaie cu morile de vânt, îl va face pe Toby să-şi reevalueze relaţia cu arta şi trecutul.

Sursa: www.cinemagia.ro

Leave Your Comment